Monday, October 5, 2009

Jom2..jom.. Beraya d Ala2 Desa TErchenta

MAJLIS HARI RAYA NUBHAN FC - "TEMASYA RAYA KAMPUNG NUBIES BERDENGUNG!"

Dear All,

Anda dijemput untuk menghadiri MAJLIS HARI RAYA NUBHAN FC. Butiran adalah seperti berikut :-


Tarikh : 17 OKTOBER 2009 (SABTU)

Tempat : TAMAN PERTANIAN MALAYSIA, BUKIT CAHAYA SRI ALAM, SHAH ALAM, SELANGOR


Masa : 12:00pm - 4:30pm

Bayaran : DEWASA - RM15.00 l KANAK-KANAK - RM10.00

Tema : Kampung Style

Kepada sesiapa yang ingin menghadiri majlis ini, sila beri nama anda kepada Tira samada melalui SMS di 016-9482962 atau PM(private message) di forumotion atau Facebook.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi:
Tira - 016-9482962
Harney - 012-6341952 / 019-3016301
Ktcats - 012-8659189

crdit: Nubhanfc

p/s Terbuka kepada semua NUbies n pada sesiapa yg berminat.. Sejujurnya, event Raya nier berbeza dr event taun sebelom nier dan juga berbaza dr evnt2 raya yg kita pernah tgk, tak kesah la anjuran siapa pown..wah gitu.. Betol tak tipu... dgn bayaran yg di kenakan sgtla murah, tempat yg menarik,hidangan istimewa n berbagai xtiviti yg akn di sediakan.. betol atau tak??..anda semua dtg sendiri dan rasakanya sendiri..hehhehe.. Ajq la family skali.. selain dapat mengeratkan hubungan sesama family dpat kenal2 Ngan lebih dekat ngan insan bernama Nubhan dan juga ahli peminat nubhan yg d beri gelaran Nubies :) TQ..

Yg ikhlas: ktcats..heeh

Tuesday, August 4, 2009

PEnYaKiT

Penyakit Tuk update Blog dtg Lagik.. alah semua pown tak hairan.... bukan tak Besa mcm nier...klu rajin ter lebih2 rajin.. bila mls amik ko..huhuhu... Byk jerk cerita bleh share, psl study, project mahupan xtiviti sosial yg tak brapa nak sosial.. tp tu lah kan, PenYaKit Mls da dtg so tak Dpat nak elak..Nier pown da Kira lwn Penyakit update gak tuk memberitahu knp blog ini senyap.. kIra Berehat la..ahahhaha.. bereHat la sgt.. Bye.. Jumpaa Lagik.. doa2 kan la aq ckit, agar penyakit Mls nier pulih...klu tak pulih semua ckit pown jadi lah..huhuhu

Wednesday, July 15, 2009

Jum BeR PotLUck..huhu

invited to Nubies' July activity, Pot Luck @ Sg. Congkak. Details untuk aktiviti tersebut adalah seperti berikut :

Tarikh : 26 Julai 2009 (Ahad)

Masa : 10 pagi

Venue : Sg. Congkak, Ulu Langat (meeting point akan dimaklumkan kemudian)

Bayaran : Bayaran takde just bawak jek la apa-apa makanan dan minuman home made or kedai made untuk kita kongsikan bersama-sama.

Transport: Sdn Bhd. NFC tidak akan menyediakan apa-apa jenis pengangkutan ke tempat kejadian. So, if rasa nak pergi, pepandai ler carik alternatif yer.

So, apa lagi, to all Nubies especially, mari le beramai-ramai memeriahkan aktiviti makan dan terjun sungai ini...Yang bukan Nubies pun leh join..takde masalah....

Jumpa di sana....sana..sana...

Credit: Kak Fit (S.U NUBHAN FC)

Saturday, June 27, 2009

Gojes siyallllll..

nak update nier, befikir sampai 1o kali kut...ngantuk..tp terasa nak gak update,,ish2.
friday baru2 nier2..class bejaln seperti biasa dr kul 10 pagi sampai ke 7 ptg, tiga class ke semuanya..yg beshnya class last(event), km dapat lecture baru..... tu perkara biasalakan, tp lecture nier Gojes siot..encem+lawa=mcm mana tu???huhu..pikir la sendiwi..selama 2 jam class tu, gelak tawa saja lah yg aq dengar mcm nak pecah jer class ari tu..huhuhu..padahalnya sebelum tu muka kwn2 aq semua tampak tention gila babai..vavie pown tak gila mcm tu ialah tensen pasal event km tu lah..rileks sudeh..so ngan ada nya lecture itu, mengubat gak la ketensenan yg ado.. hope mcm tu la sampai bebila, tak nak la tgk muka lec yg ala ketat2 sentiasa(moody).. nak study pown tak senang..muahha mcm la study sgt..

Blk class, penat tak ilang lg tp terpaksa teman kan ka-che ku itu g the curve..Jumpa abg romi yg gigih itu..sampai saja kat teh tarik tu tgk abg romi n rakan2.. rakan2 yg terdiri dr org kuat shanoFC n nonifc.. kak julia, kak mona, kak fazliza, ank kak julia n Nonny sendiwi.. abg romi suka mcm nier,suka bikin suprise..terkezutnya abg romi..muahahha..anyway thanks.. exceli abg romi nie, X naib presiden noni Fc n nora x bendaharinya time pirst2 Nonifc nier d tubuhkan.muahah.. tp tu hal dulo2 so forget it..byk gak la perkara2 yg d share mlm itu..lucu bangatnya..tetiba jd indon...ia ialah jatuh cinta ngan org indon yg ada dlm camera Nonny tu, mahcho bangat ya..huhu..kim slm..

hurm klu nak cerita sampai besok pown tak abis..but memang havefun wpown jumpa dlm nak dekat 3 jam saja..nonnynya mcm besa la peramakan tu yg tak buhsan.. n thanks bangat ngan kak julia(yg invite) n semua lah..kek mlm tu sedap bangat..n kerepek buatan nonny pown bleh tahan sama..

hurm..td plak g ker ulu klang blakng zoo sana, ada meeting start kul 3 sampai 6..meeting apa??? biarla rahsia..hikhikhik..blk dr meeting teros g damansara amik abg apis then g jln2 area KL cuci mata sebelom g istana Budaya.. ngan mata yg terang d kurniakan tuk nora n miazo mereka terlihat sepasang beradik perempuan yg cute kat area lot10 sana..lupalah nama tempat dia,nora taw.. agak2 nya mereka g beli blah kot..kitaorg panggil gak tp dorang tak dgr langsung..huhu.. nak taw..teka lah??? ceh nak main teka2 plak kan..c cik yiya n eila la..huhu,,.

sampai kat laman santai istana budaya tu, kak isma da ada..d temani abg atan n abg jimmy cz abg zul tarak, busy ngan showcase rossa....semntara tu lepak2, mkn2 n tgk rakaman rtm angguk2 geleng2 yg kebetulannya ada pd mlm tu..kak isma nyayi 4 lagu.. after kak isma penutupan by hujan, tp tak sempat tgk pwn cz teros blk..huhuu..ramai gak jumpa artes slh sowangnya abg NINE(coco n oiam) yg cute n sgt sempoi mlm itu..Antar abg apis g damansra tempat dia park keta yg merupakan tempat dia mengajar then teros blk ker sha alam.. cz masing2 ngatuk n ponat...online then update ini blog ..huhuu.. ok ah nak tito da.......... bye..nite..muahh


Thursday, June 25, 2009

sedih...

hari nier class ku start kul 9 pg , class houskeeping by mr selva from india tu.. lawak ah dia kadang, sebelum nier dia da masuk class kitaowng tp tuk subject lain..F & B.. then da la sesi perkenakan diri gitu..so bial masuk class HK nier..repeat benda yg sama padahalnya majoriti dak2 dlm class tu, org yg sma..huhu.. dia tak pasan kut pd mulanya..time aq kenalkan diri,taw plak dia aq slh sowang student yg amik F & B..mybee aq cute kot tu yg dia kenal wpown baru skali jumpa.... class start kul 9, before 10 abis da..patutnya abis kul 11..sebab dia tgk muka masing2 ketat ngan tarak buku, nak stdy apa..dia ckp pown kitaorng tak paham sgt..huhuhu

pas clas tu g mkn kek kopitiam jap sambil lepak be ramia2 then g class F & B.. kali nier dua lecture skali.. mdm nora n mr selva td.. mr selva kali nier tgk saja, mdm mengajar..muahahha.. dia malu mengajar sambil mdm nora tgk kut..tp jgn mr selva nier pengalaman bleh tahan o....huhu
forget it..

abis class sja dlm kul 2, aq bekejar blk cz mo abis kan masa ngan adeq ku tuk berapa minit sebelum dia brangkat g aiport tuk terbang g langkawi.

blk jer..tgk dia online, kesat2 air mata segala tp buat2 tak tgk..muahahah..
gupanya ada something dia g tulis kek wall kakak2 nya n membuatkan dia nanges sendiri..
aq da baca..aq pown nanges gak..huhuhu.. n yg pentingnya nora pown da baca, dia pown nanges..hahaah ialah d tambah ngan komen2 org lain lagik..n sempat lg aq tetidur jap sebelum dia jln..dia marah larang aq tido..da tertidur sendiri, sambil dgr lagu Pergi bye aizat n ku tak bisa jauh by slank...ada kena mengenakan..sue la yg dgr lg nier..
aq antar dia smpai depan pintu saja.. BF aida yg antar dowang g airport..
so kek pintu la start adegan nanges..muahahha.. tu pown tahan2 taw.. nanti aq takut aq nanges kuat dia lg kuat n ilang plak make up canteknya..ok lah deq..jaga diri ya..pesanan tuk ke seratus kalinya..huhu


ptg ckit nora blk keja, dia puasa sampai tak larat nak masak segala tuk juadah berbuka..hampes tul. so aq pown bgn la g masak apa yg patut, lGpown nier pesanan mak sue, suh masak tuk kakak cygnya tu..aq pown da tak taw.. spa yg adeq skrg.. sue da jd kakak antara km bertiga.. nora jd yg bongsu..haktuiiiiii laju2..huhu

da lah time tido tu mengadu pasal nyamuk so aq skali lg la mengantikn keja mak sue sapu kan losyen CNI tu kek tgn n kaki dia(norajoey)..ces.. huhuhu..demi adeq ku..n cian gak tgk tgnnya byk merah2 gigitan nyamuk, mengong tul nyamuk..huhu
n mak sue pown da calling, time selamat sampai td..alhamdullialh..

ok lah dah kul 3 am.. nak tido..sok class kul 10 pg sampai 7 ptg..hurm.. .. sweet dream...nite.. muahhhhhhhh..

Tuesday, June 23, 2009

mybee ada hikmah kut..kan2?huhuhu

Bgn lewat ari ini(mcm la pirst time bgn lmbt)huhu.. bgn pown sebab panas, bgn2 jerk tgk kipas kek bilik mati, dlm ati maki2 sudeh "siapa bg mati kipas nier kimbets tull" then tgk kipas kek luar pown mati gak, gupa2nya letrik tarak..hihi.. panas pown pns la..mo tidur jugak,. bertahan gak la sampai kul 11 lebih, itupown kerana ada class kul 1..nasib letrik yg tarak klu air, mau tak g class..

pirst class F&B ,lec madam Nora n mr.. apa tah.. d dtgkan dr india, 1 patah pkataan bhsa melayu pown dia tak paham,nasib badan..

Second class, Event..warggggggggg.. ckit tamparan gak la tuk aq.. knp?? cz kitaowng dlm 60 lebih pljr d divide kpda 2 group..so skrg ada dua eventla tuk dak2 sem 4.. tu tak per lg, tp aq telah d buang or d terbangkan ke group A.. dgn ketua n pen ketua kump yg aq sendiri tak pernah kenal sebelum nier,.. then teman2 rapat ku, seperti fuzan, yanti,ina n azu yg merupakan teman time tour dulu tetap berada d group b, d mana group ni d ketuai oleh sazlan hakeem a.k.a abg lan n majoriti d group tu, kwn2 yg aq agak rapat.. apa tak aq sedikit kehchewa.. tp tu lah aq patut puji diri sendiwi gak la, ialah cool n rileks saja aq..tak ada istilah dlm kamus idup nak g merayu ngan lec tuk d tukarkan ke group asal..Redha saja.. ada hikmanya kut kan??? nak aq indi ker, hapa ker..huuhuhu(pasan lg)


apa event yg km akan buat, lain kali saja lah aq cerita ek..kepala pusing bangat nier..

tp yg pastinya my leader tuk event nier very cool dowh..dapat kenal n bekerja ngan org baru pasti suasana pown bezakan.. ketua kek group satu lg, abg lan..cheh..da kenal sgt so tak per la,,hoyeeeee..muahaha.. senangkan ati nampak..hihi.. n dalam group nie, ada beberapa kmpn2 kecik..dalam 6 org.. aq under shikin..sok da start berdiskusi kat digital lab..cyaiyok2.muahaha
sampai umah sja mkn ckit, tgk tv..n mood senyap cz pening kepala..terasa nak demam pown ada..sampai skrg pown still pening lg,tp tak leh nak tido..hampes kan.. adeq ku pown da tarikkan rambut ku segala, tp still pening gak..hurm..cian adeq ku baru sampai dr melaka penat dak ilang tp melayan karaneh kakaknya..dia blk dr melaka bwk kan aq ole2..tuk aq saja....katanya tarak wang..tuk diri sendiri pown tak terbeli..thanks adeq ku..muahhhh

P/s norajoey jgn pandai2 mo curik selipar ku time mo kuar dating..amaran keras..


ok lah semua jumpa lggggggggggg..nite...muaxxxxxx..

Monday, June 22, 2009

First class tuk sem 4

halooo...hihihihi.. lama da tinggalkan blog nier, bak kataorg da bersawang..hurm tah la.. byk gak xtiviti yg aq buat sebelum nier tp mls nak update..no mood..hihihi..

antara xtiviti yg aq rasa menarik ialah.. GATH, ulangtahun pertama Nubhan FC memang shok gila n antara kenangan terindah, ada post party kat KTV d sediakan dowh tuk ajk2 n vins apa lagi nyayi la..hihihi.....tahun depan punya event aq update eh..muahah.. tak pown g tgk blog nubies lain lebih kureng jerk..muahahhaha, after event nier kesetiaan ku pada nubhan n nubhanfc ber tambah2 tebal la..ahkssss..eh sebelum nire pown tebal gak..no no no cureng, lompat2 ker hapa..ingat aq monyet nak main lompat2..hahhahah..

selain busy ngan gath tu, aq ada gak g Kenduri kesyukuran Tomok n kak Isma kek cheras.. d invite sendiri leh tomok n kak isma, tp bukan bgtaw aq lah..bgtaw NORA..huhuhuhu..meriah sungguh kenduri itu..macam kenduri kawen ada gak..ramai yg dtg terdiri dr family dowang, fans, wartawan n rakan2 artes.. artes yg ramai harus la dr oiam n af.. wpown kedua2 mereka busy ada gak masa nak melayan km..huhu..

thanks tu family tomok n k isma expecialy uncle tomok yg layan kitaowng mcm VIP.. tetamu penting katanya..huhu..ialah jumpa saban minggu time OIAM n konsert Af..

selain tu ada gak g sapot abg toms kek Mentor, artes undangan tuk EVO.. gempak gak performance dowang mlm tu..bwk lagu slank..teringat zaman oiam jap..

konsert inspirasi kat dataran merdeka pown g gak..abg toms ad perfrorm so harus la g..klu tak, tak ado makno eh..wpown ada 15 artes popular lain...hihi..layan gak la dr awal sampai berakhirnya konsert tu..g dua keta..ngan keta dak2 uitm, yg d kepalai oleh hanie madu..huhuu.. keta yg kitaowang naik abg apis yg bwk..huhuhu..blk tu singgah mkn beramai2..keesokan harinya masing2 sakit perut..cirit birit..muahhahaha

d samping be hapy2..ada gak la cerita yg memang tak besh n menyedihkan... d mana sepupu kita, pergi tuk selamanya..agak terkilan n sedih gak la..cz tak sempat pown nak g lawat dia kat spital..ialah ingat sakit besa jerk..hurm.. ajal, maut d tahan tuhan kan.. nama arwah.. zafarudin bin zakara, kita sama2 sedekahkan al-fatiha ek.. kita panggil dia ngan nama uda.. sgt rapat ngan dia..klu duk puchong slalu bwk n ajaq dia kuar skali..dia sowang lah laki.. dia rajin ikut sapot NB.. mcm gath or at mana2 show..dia suka ngan rambut tomok.. dia kata bangang orng yg kata rambut tomok buruk..dia kata lg, org2 tu tak taw trend skrng...muahhah..umo dia baru nak masuk 17tahun, bulan 7 nier.. tak sempat nak amik spm....minta maap uda..tak sempat nak lawat uda kat spital..tp yg penting uda taw, kak nora, kak sue, kak kt, n kak waty tak pernah lupa uda n syg uda, wpown uda ada sedikit nakal...:(

itu jer la kut...yg lain tersave dlm minda..huhuhu..
n yg penting hari nier Class ku da bermula tuk sem baru.. iya itu sem 4.. tak sedar aq da sem 4.. harap2 tak ada masalah la sepanjang aq study kek MSU nier., aminn..sem 4 da, so beban yg d pikul pown semakin bertambah..hurmm.. class td start ngan class Housekeping.. boleh la..huhuhu go go chaiyok KT..mls nak azam baru..cz aq nier kadang azamnya jerk lebih usahanya non adoooooooo..so biar ah natural..mauhahah..ok la.. tu jerk..jumpa lg.. nak tido jap..huhu..
c u...muaxxxxxxxxxx..

Sunday, May 24, 2009

KUANTAN...sapot TOMOK smbil ber JLN2

hye...
hurm sabtu baru2 nier kitaowng 3 beradeq tak ada kerja so cr kerja, dgn turun kuantan.. tuk apa? rasanya korang pown taw kan..tuk sapot perform abg toms a.k.a Mr tomok kita kat east coast sempena ZOOM malysia sambil g ber jln2.. Gerak awal jugak la dr sha alm nier, amik masa dlm 3 jam gitu...nora bwk keta..hurm.. hampes gak kekadang..hihihihi.. da byk sgt show dia km tertinggal, so kuantan pown kuantan la...hukhukhuk.. (thanks pd insan yg sempurnakan hajat km tuk turun ke kuantan)muahhh..ahksss..

sampai sn Mr Apis kita da get ready..huhuhu..
abg apis br abis keja kat terengganu slma 5 ari tak silap.. so da abis, dia tak terus balik Kl tp singgah kuantan jap tuk tgk or sapot membernya itu perform.. siap jd backstage lg tu.. jeles..hukhukhuk..harusla backstagekan... bukan takat backstage mlh jd org kuat lg..hahahah

so km ber 3 pown kat depan stage saja(the sista aq,nora n adeq sue).. menunggu dgn gigihnya giliran abg toms nyayi.. Selain abg toms artes hari tu. ameng spring, anis n farah Af 2.. abg Toms nyayi 4 lagu..(tak rugi dtg jauh2)
Lg SMB,ingin bersamamu,lalalala Kerjalah n last rindu terhenti..
and ada gak la acara selingan..tya2 soalan,bg hadia..lwk gak time nier..expecialy bila tya ngan dak2 kecik, so jwpn dak2 tu harusla lucu...budak2 gak yg supporting...
MR toms itu BKn nak Tya kita pown kan, klu tak confirm adia itu km bwk balik sha alm kesemuanya..huhuhu.. TP da paham da dia mcm mana...
BEST2...Tp tu lah fans kat kuantan tak seberapa nak spporting..malu kot.. tp mereka da memenuhkan East coast tu kira ok lah kan..hihihi.. N separuh drpadanya, rasanya memang dtg nak tgk tOMOK la..hahahah..Ialah abis jer abg perform teros masing2 beredar,,,ish2,,.
ABis jer perform, mcm biasala d kerumuni oleh fans2 tuk amik picca.. n dia nak g keta pown kena guard taw..bukan 2, 3 but ramai..giler ah sblm nier mcm tu ker bang???...huhuhuhu..

before masing2 balik KL, singgah Mkn jap kat mana tah..
nanti KT ingat balik.. SERVICE lmbt ckit la but mknan yg d sediakan agak SEDAP, MENU mcm, ikan bakar, Sotong, Tom yam,telor dadar,n sayr khailan ikn masin( betul ke spell).. Tp aq tak abiskan pown nasi kumlm itu cz kenyang lg, ptg tu da mkn KFC...hurm.. tp mak sue lg la teruk.. sure org da tak nak banja ko mkn da..cz tak abis.. cik YOYA gak la yg berjaya.. mkn kat mana2 pown sure abis kan....wpon mkn 4 kali dlm sehari tu... and yg paling bestnya, aq n mak sue mkn sayur nier cz sayur tu di sendukkan khas dr tgn abg toms ker pinggan kitaowang..
wkakakkaka hampesssssssss....hihihi
Thanks a lot to abg TOMS cz blanja mkn mlm tu n tak jemu2 suh kitaowng nier mkn wpownnn da taw kita kenyang kannnnn..selera giler abg toms mkn, smpai ber peluh2..hahaha...THANKS YAAAAAAA....mudah2an d murahkan rezeki n banja lg..hahahha
Abis mkn masing2 BALIK KL...dalam kul 2.30 sampai KL... aq ngan mak sue tido jer la dlm keta..hihihi

THANKS pd yg mensponsor perjlanan pergi dan balik ngan selamat..MINYAK,tol segala..wakakaka
thanks gak ngan abg toms ku itu..blanja mkn mlm.. n perform 4 lagu g tu..
LAst skali nanti la kt masuk kan picca ek.. ngantuk bangat..huhuhu.. BYE.. NITE..


Thursday, May 21, 2009

GATH NUBHAN FC... >>>>>JUM>>>>>

SAMBUTAN ULANGTAHUN PERTAMA PENUBUHAN NUBHAN FC 2009
Bertemakan "Nubies.. Ada Untukmu Nubhan"
Assalamualaikumm.... salam sejahtera..
Setelah perbincangan dibuat diantara Penasihat dan Nubhan dan mewakili pengurusan Nubhan FC, maka dengan ini secara rasminya majlis gathering Nubies akan dilangsungkan seperti yang dipersetujui, iaitu seperti berikut:

Tarikh: 06 June 2009 (Sabtu)
Tempat: Berjaya Times Square Hotel
Masa: 2.00 ptg sehingga 7.00 ptg
Tema: Hitam Putih " Smart Casual"
Bayaran: RM55 nett seorang

Kepada Nubies sekalian alam..anda dijemput untuk memeriahkan majlis yang diadakan khas bagi menghargai sokongan dan pengorbanan anda semua dalam terus menerus menyokong kerjaya Nubhan didalam industri seni tanah air...Jom kita memeriahkan suasana sepertimana selalunya ke'havoc'kan terjadi tatkala semua Nubies berjumpa dan berkumpul dalam semua aktiviti-aktiviti sebelum ini...Kepada Nubies yang berminat silalah menghubungi Ajk-ajk dibawah:
1) myfizly a.k.a fit - setiausaha
2) tira a.k.a tirasha - ajk
3) kikey - ajk

-dari CHIETH a.k.a Kak Yb (PRESIDEN NUBHAN FC)-

Untuk pengesahan kehadiran, boleh PM Kikey di forumotion or SMS or call di nombor 012-2444290.
**Sila sertakan nama & nombor kad pengenalan
Untuk urusan pembayaran, sila hubungi Tira di 016-9482962.
Kepada sesiapa yang ingin membuat pembayaran anda boleh bank in kan duit anda ke bank account ini :
Account No : 14300070147529 CIMB BANK
Name : Nur Athirah Binti Abdul Rahman
** Sila simpan resit setelah bayaran dibuat & resit tersebut juga akan digunakan pada hari gathering sebagai rujukan untuk pendaftaran nanti.
** Sila PM kepada Tira tarikh & Masa dibank in serta jumlah yang telah dibank in kan.
** Pembayaran hendaklah dibuat selewat - lewatnya pada 31 May 2009.

"Untuk makluman Nubies, Sambutan Ulangtahun Pertama "Nubies, Ada Untukmu Nubhan" ini akan dilaksanakan secara "private show" di mana host majlis adalah NUBHAN sendiri. Memandangkan ini adalah private show, maka pengesahan kehadiran adalah berdasarkan "first come - first served" basis. Bilangan kehadiran telah ditetapkan untuk 100 Nubies yang pertama sahaja. Pihak AJK Kerja Majlis tidak bertanggungjawab sekiranya kelewatan pengesahan dan pembayaran akan mengakibatkan ada di antara Nubies yang terlepas peluang menyertai sambutan ini. The numbers growing, so please, grab it. Gambar-gambar eksklusif Nubhan, yang tidak pernah di siarkan di mana2 majalah mahupun di forum ini akan dijual pada hari tersebut. Hanya Nubies2 yang hadir sahaja yang akan berpeluang untuk memiliki gambar2 eksklusif tersebut. Ini adalah termasuk merchandise Nubhan FC yang bakal dijual untuk julung kalinya.So, saya bagi pihak AJK Kerja Majlis menjemput semua Nubies untuk sama2 menjayakan majlis ini kerana ianya adalah hari Nubhan meraikan Nubies."

-dari MYFIZLY a.k.a. Kak Fit (SETIAUSAHA NUBHAN FC)-
Credit: HARNEY..

Saturday, May 2, 2009

My Tomok....winnerrrrrrrrr,,,


wah akhirnya,,,My tomok dapat memecahkan tradisi OIAM..d mana peserta lelaki dan juga artes d angkat sebagai juara..huhuhu.. Semlm gerak dr perdana dlm kul 6 be ramai2.. Dak umah,dak class,kwn2 dak class n ajoy(nfc)..gerak berjalan kaki g stadium melawati.. wah sampai sana jer mata menjadi kuning...n agih kan tiket..beshnya..Fenomena kuning..bersama mu..haha

patutnya duk zone B saja..last dapat floor..hurm..ok lah tu.. start jer konsert suara fans tomok d tengelamkan oleh fans esther n aweera..huhuhu.. tak panas enjin lg katanya.. berapa minit jerk selepas tu hurm..tuhan sajalah lah taw.. TOMOK...TOMOK...TOMOK.. nama tu la yg paling kuat kedengaran d sebut2...huhuhu.. wpown Tomok sedikit hampir (wah ayat sedikit hampir nier..huhu) tak dapat meneruskan perjuangan ke grand final tp tak mematahkan semangat km tuk bersorak kuat tuk bg dia semangat then tak sia2 kan peluang yg ada tuk terus mengundi dia.. TQ bangat pada kwn2 yg mengundi dia setelah sedar dia perlu undi korang..thanks ya.. masing2 kuar kan hp bile taw tomok tgga bwh sonok gila aq tgk wpown pada asalnya dtg tuk support jerk.... yg tak beshnya undian byk yg tak masuk..but credit abis mcm tu jerk..hurmm.. expecialy mcm km yg memakai maxis nier..hurm... untung yg memakai celcom n DIGI(harusla kuning)..

aq lagi byk berdiri ats kerusi kut mlm nier..Tomok perform jer berdiri atas kerusi..nasib ah kat blakng aq fans tomok klu tak mau d baling..ahahaha..persembahannya tuk dua lagu mantop giler..dia da janji kan tuk buat 3 kali ganda dr pada konsert sebelum nier..hurm..janji itu d tunaikannya..mcm mana lah dia leh buat..ah..peningkataan semingu ke seminggu,,hurm.. tabik gilak..

time nak mengumumkan pemenang tu,,hurm tuhan sjalah taw mcm mana... bibir n hati tak abis2 sebut nama tomok..cz dia memang selayaknya..bukan sja tuk konsert mlm tu yg memang nak pecah stadium melawati tu, but konsert2 nya yg sebelum nier, yg kebanyakannya pown memuas kan ati...bangga tiap2 minggu berbaju kuning..wpown ada gak fans lain yg suka mengutuk n ala2 menghinakan..ko ada?

Bila nama abg TOMS d umumkna sabagai juara..mak ai.......sedih gilakakan..mcm biasa berdiri ats kerusi..then tetiba nanges kan..kuat plak tu..wkakak.. nangis atas kerusi beramai2.. Miazo gak yg dtg pujuk..km beradik yg cengeng nier kan...abg toms,family dia.abg2 NB n pengundi tomok.. aq taw sure nangis gak..hahahah..
yg paling tak beshnya kan....last tu aq jatuh kerusi...kerusi itu patah..then kaki aq sampai skrg sakit n bengkak..mak su da tolong urutkan td....hurm.. skitt..hihihi

sebelum balik tu sempat ber gambar2 ngan dak2 clss miazo...tp tak amik lg so tak dapt nak tepek..then g pelaga lepak..bersama hard fans2 tomk n hard fans umah sebelah.. yg merupakan artes kesayangan ku jua...hihihi..ada la adegan yg tak berapa nak sedap2 time tu..yg ada kat c tu diam2 taw...ala2 touching g2..ahksss.. aq nak nyayi kat pelaga tu..tp suara da ilang.. sebelum balik amik picca kat jalan tu...then balik perdana lepak taman cz abg hafeez nak jumpa hard fans dr singgapore n johor..ialah jauh dowang dtg kan...

tu jer la kut..thanks bg sesiapa yg dtg segala k..thankssssssss..muahhhhh
ho yehhhhhhhhh tomok menangggggggggggggggggggggg....Congarts tuk TOMOK n smua yg terlibat termasuk diwi sendiwi...huhu
gambar nanti la d update k... tarak lg..huhuhu

Thursday, April 30, 2009

Tiket OIAM


ANNOUNCEMENT..
TO TOMOK FANS.. sape yang nak datang Konsert OIAM 3 takde ticket.. boley la mintak kat me eh.. boley tinggal comment nant eh kpd siapa yg berminat..
Venue : Stadium Melawati Shah Alam
Date : 1 may 2009
Day : Friday
Time : start 8.30pm tapi pintu dibuka 6.30pm.. so better datang awal..sebab die free seat..
Baju utk Tomok Fans : Kuning
kalau terasa nak bawa banner ke ape, dialu-alu kan..
TIKET ADALAH TERHAD..!
“…first come first served.. “
Credit By kak Nieja...

Saturday, April 25, 2009

Class....lalalalala hari2 kelas.

Citer weekend ku da berakhir..ini cerita tuk hari biasa plak..

start ngan ari isnin,isnin aq duk umah saja..cz ari tu cuti tak ada class..

Selasa: aq tak g clss pown ari nier..cz ngan confidentnya aq ingat tarak clss, then kwn2 aq pown tak ada gak msg or call... da abis clss baru downg call, tya knp tak g class.. hahha...sowy guys..aq tul2 tak taw ada clss.. apa da jd ngan aq nier..wakka

rabu: g class ngan semangat nier cz semalm da tak g class.. tp lec nier ngajar ngantuk lor so mcm2 la aq buat kat clss tu tuk ilang kan ngantuk.. sowy kwn2 yg terdiri drpada KONTERVERSI GURL(fuzan), SCANDAL GURL (Yanti) marah is klu taw aq dia scandal gurl..,DUSH2 GURL(ina) N YM GURL(aspa) cz buat korang tak senang duduk kat class aq buat..hahhahaha..tp MR effendi nier sgt baik..kannn..betul ker spell nama dia..Note tarak plak, kat umah dalam laptop..anip clssrap bg melalui email n Ym.. thanks anip ku cyg..huhu

khamis: 1 clss jer ari nier..mcm biasa.. clss nier clss franch..mcm2 bunyi aq dgr lor.. aq agak blur gak la..ialah tak g yg first clss..clss nier memeng tak leh tinggal..klu tinggal mo blur seumur idop... lecture import dr UITM.. madam das.. dia lawak tp bila membebel hurm.. agaknya dia tak pandai speak malay kut..cz tak dgr 1 perkataan pown...wkakakakka..ok lah tu..

jumaat: ari nier tak besh..class awal gila kul 8..waaaaaaaaa..clss multimedia lg..
blaja 2 blaja gak..ngan salin note bagai..tp tak la se serius madam (konterversi gurl) sowang tu..ahksss.. aq ngan yan busy amik picca my lecture.. bak kata yanti masuk kan dlm blog...hahah.. ada2 saja yanti itu.. balik kita owng g TESCO extra... mkn kat FOOD COURT.. cz ada benda nak d bincangkan c kit pasal asgment ETR itu..
masuk jer tesco tu..dapat DGR lagu SEADANYA AQU(lg NUBHAN)..hahha jodoh tul.. jerit gak jap... then mlm tu mcm biasa la.. g sapot my tomok a.k.a abg toms kat sri pentas 2 tuk OIAM.. alhamdulillah dia akn melangka ker Grand final..klu TOP 3 la.. klu top 2 tak taw lg.......waaaaaaaaa.. hope dia dapat...before balik tu lepak jap.. burak ngan RIZU,AYU n simon (dak2 OIAM..)amik picca segala..termasuklah ngan abg toms.. nanti la aq update picca itu ya..huhuhu..ok chow..jumpa nanti.. ngan cerita weekend ku plak.. aq abis kan masa d mana n buat apa...k..byeeeeeee..

Thursday, April 23, 2009

VID n PICCA time weekend yg cukup bermakna..huhu



Vid time Jd role Model tuk NUBH.. jd MUmtaz jap..
gila la vid nier..tak ada bakat langsung aq jadi plakun..huhuhu
at Sacc Mall..

Ini plak picca time hari sabtu nya...with abg toms n family kat umah dia kat cheras

picca candid...Cute kan..alamak..tu kut ayat dia..huhu


aq n sue berlatarblakngkan poster abg toms time bdk2
time hangat d pasaran..skrg pown hangat gak..
sue n Shira(adeq tomok) naik motor n round sekitar tmn...

abg toms n marsella(ank buah a.k.a ank kak isma)

ceh candid by Mak sue..thanks..huhu

sue n mia prasan tak...berdiri ala2 tiang lampu..tegak giler..huhuhu
mcm banduan kan km..huhuhu

hahahah..candid..kononnya..wponnn
banner by..dak2 UITM...

fans lama VS fans baru....baru ker?huhuhu

cute jer abg2 kat blakang tu..rupanya nak gak berphoto2..
Motor besar Tok..

abg toms ngan keta pacik dia..bukan pacik saya.. nak gak tp aq tak ada keta..
kak noi jum buat kat keta ko..tp besar2..huhu

mcm tuan umah plak kat atas kan.. n Tomok kat bwh.. lihat picca d bwh..huhu

abg toms busy kat bwh..tggu kwn2 yg menaiki motor besar itu..huhu

abg Toms n ibu tercinta.. Thanks bu masak sedap2.. bg kitaowng baju.. then slalu bwk kan makanan tuk kita kat sri pentas tu..thanks..abg toms sekeluarga..pacik mail gak..

picca nier plak masuk ari isnin la..kul 12 lebih mcm tu..sempena besday abg haffiez..huhu da tu jerk...posting pasal picca n vid nier kat bawah tu ha..... bye...jumpa g..

weekend yg membawa sedikit serba salah..huhuu

friday nite 2..biasa la kan....xtiviti yg sama sepanjang beberapa minggu nier since Tomok berjaya meletakkan diri di antara TOP 12..so kat plaza alam tu jer la tempat aq..burink gak..bukan burink tgk OIAM or tomok but burink tgk Plaza alam tu..hihihih.. TP nanti sure rindu, nak tgk konsert kat c tu, cz tinggal seminggu jer lagi sebelum melangka ke grand final yg akn d adakan d d staduim Melawati.. dekat jer ngan umah den..sapa nak ikut nanti? bleh la bg nama ngan aq..wakaka suka ati jerk... mcm biasa la performance Abg ku idola ku,TOMOK tak pernah menghampahkan km expecily yg berdiri kat tepi stage tu..bak kata syafinaz Tomok adalah yg terbaik mlm tu..hi ha.. beshnya klu ada Immunity..tak yah undi 2 minggu nier..

Kat plaza alam tu jugak aq dapat msg dr kak harney,dia ckp NUBH akn perform esok Kat SACC mall sempena Uji BKT ank wayang..kul 2 ptg...waaaaaa hapy nya aq..ialah dekat jer kan naik bas sehinggit jer..tetiba nora n sue bgtaw..sok road TOUR OIAM la kat Times Square, ko tak g ker?
waaaaaaaa..terbahagi 2 da hati ini..hihihi..so aq tak diside apa2 pown..poning.. takut tak adil tuk dua2 pihak..padahalnya tak pentng pown bg dowang aq ada ker tak..huhu..
agak lewat gak la pg tu aq bgn...dan aq buat keputusan TUK g yg SACC mall jer.. cz tmpt tu dekat jika nak bandingkan tuk turun kl..naik bas sgala....lgpown NORA kan keja..
so aq g ngan adeq tercinta..naik bas..bodoh gila km naik bas..mcm tak pernah naik bas...blur yg amat..tak yah cerita la...huhu.. sampai jer sana jumpa UNCLE EZHAM ngan RAKAN2 nya.. ceh depan kwn2 nya itu call aq KELIWON kan..sempat bermanja2 lg..cis..mybee dia dtg tuk UJI BKT kut..dia kan berbakat..arap dia berjaya.. Pas berapa min kemudian kak harney pown dtg..
Pas tu kelibat NubhAn(my artes kesayangan)huhu,mr Vern n said da ada..menuju ker backstage.. sempat gak salam2..sengih2..hihi.. sebelum Nubh perorm, FARELL,INTAN, N TIRA pown dtg.. A... tak lupa Adie..adeq ku yg encem lg kacak pown ada sekali..hihi

Nubh perform 2 lagu..lagu first Jatuh Cinta Lagi..time dia nyayi lg nier kan..dia tunjuk kearah kitaowng yg duk n berdiri nun jauh kat blakang..dia tunjuk aq kut ...lariiiiiiiiiiiiiiiiii... sebelum sue,tira n harney kejar..hihi.. Then lagu ke 2 Ada untuk mu, lagu nier dia cari role model tuk jadi model dia ka atas stage..cari 2 gadis g tu..time dia dapat model yg first lega kitaowng then bila nak cr yg ke 2 bleh plak dia g blakng tmpt km berdiri..punya lah aq kelam kabut lari g balkang Adie..tp yg geramnya Farell n Tira tak abis2 tunjuk aq, ap tak kantoi...malu2..malu.. tak nak naik cian plak dia..dia nak gak yg baju putih nier ..hurm... amik ko..sapa suh amik aq jadi model kan, tak nyayi ngan penuh perasaan ko kat ats tu..nak golak jer kan Tgk muka aq..hahahah
aq tak la mcm model yg sowang lg..yg penuh ngan penghayatan..tak ada maknanya..lain lah klu bleh jd model dlm video klip Nubh teros kannnnnn...hahah.. anaway Thanks NUBH..pas nier before ko nak nyayi jer aq nak lari sembunyi..huhuhu.. sebelum balik tu... salam la ngan NUBH,mR vern n mR said Kita..huu..ceh dia sempat gelakkan aq n suh aq uji bakat ank wayang. layak katanya..berakhirla kat c tu..

mlm tu g konsert Af.. havoc konsert mlm itu..ialah live band kan...datang suppor kak isma la..apa lg.. adalah jumpa wajah2 yg d kenali..tak perlu la d ceritakan..tak penting pown dorang nier.. tak termasuk dalam kamus hidup ku... Talam kat umah aq lg besh...huhuhu
malam tu nora dapat call..km d jemput Dtg ke umah Abg tercinta..Tomok...ada rakaman tuk 8tv.. so layan kan ajer.. lgpown tak pernah pijak lg umah Tomok..huhu.. so hari tu sgt hapy n bermakna sgt2..thanks abg toms jemput kitaowng..n familynya yg masak sedap2 ari tu.. N tak lupa krew 8tv..sgt la baik n supporting.. tak kan ku lupa saat2 ini..expecialy rakaman kitaowng kejar TOMOK....huhuhu..AQ tak malu kejar mengejar nier..cz aq tgk la mcm bebudak kan..dr pada.. nora n the geng..wakkaka larikkkkk..

hari yg sama NUBH ada perform tuk kali ke 2 kat SACC mall.. sowy tak dapat g..cz ari sabtu tu kan da g, then tak g Road Tour oiam..so ahad tu tukar la plak..haha.. adil kan..hihih.. idup kena adil..n yg penting tak hangit2 taik ayam..hihi.. nasib ah Nubies lain ada.. n Adeq ku adie pown ada g tuk Tgk NUBH..huhu

Mlm dr umah abg..balik shalam then teros g umah abg Haffiez cz sok besday dia..singgah beli kek jap... n Tepat kul 12 kitaowng sambutla..cian dia..alar2 kadar jer kitaowng buat..
no money no talk la bang..huhuhu..thanks abg masak kan tuk kitaowng skali ek.. sodap..
HAPY BESDAY ya..hope dapat jodoh yg baik, n cepat2 kawen..a..jgn la cepat sgt..huhu n harap sgt jodoh Abg ngan NB ak.a New Boyz berpanjangan..Km sgt syg NB n kami jua Faratik a.k.a Fanatik NB sampai bebila.. gandingan Abg Toms,abg Haffiez, abg Zack n abg Ristoe sungguh mantop...wpown yg kat luar sana tak taw..Luv u all..hahaha..

ok lah..sampai c tu jer..tu jer la yg aq buat time weekend baru2 nier....
n sok jum reramai meriahkan sri pentas.. tuk support Tomok..
menyanyi kan lg Crazy in love pilihan juri n lg Coba melalui undian peminat..
good luck n cyaiyok2...

Friday, April 17, 2009

sem da bermula..

suka n kadang tak suka bila sem da bermula... suka cz tak la buring duk umah.yg tak sukanya kena blaja balik n sure tak leh tdo lama2..waaaaaaaaaa..
isnin baru2 nier aq turn genting sampai umah teros siap2 nka g amik result..mia da tggu da..
aq turun dr genting dlm kul 6 mcm tu..sampai dlm kul 8 cz jem... naik genting ari ahd dalm kul 11 mcm tu cz mlmnya kan ada ABPBH, TUK SUPPORT Nubhan la apalg..tak ada maknya aq nak g klu bukan nub tercalon bg 2 katagori....tgk umah sudeh..wakakkaka..TQ tu TEGARIANS cz layanan yg sgt baik n siap book hotel sgala tuk kami yg kerdil ini,,ingat mlm tu nak lepak jer..tak yah hotel2 nier..then dalam kul 3 turun..huhuhu..anyway thanks ya..korang da best..bukan bodek taw..wkakak

isnin tu amik result pas tu add subjec segala.. short sem jer, 2 bulan, so amik 3 subjec..hope kali nak semua pown A..wkakakka cz sem lalu aq pengumpul B+ yg berjaya...hihihihi.. ok lah tu..tp manusia mn pernah puaskan..padahalnya study tak la sgt..sempat g ber jimba2 kat johor mlka lg kan time exam tu...aq jenis yg tak leh tgk buku 24 jam..nanti lg tention...

rabu tu clss da start tp mls plak nak g,,ialah baru first clas kan.. lg pown kena pkai full uniform dgn tak sterika nya lg, bgn lambat lg then perot pown tak berapa stabil..so diside tak g clss..
ala 1 class jer pown...waakakka... class kul 11 pagi tp aq tido dalam kul 7 pagi gak la.. so tak dapek nak nolong..

khamis tak ada clss..so aq mcm biasa la tdo dlm kul 7 pg..tido aq tak stabil ah.. nasib ada la kwn Ym ngan aq tak pown chat kat FB..klu tak jd bengong la aq sorang2..thanks ya..org yg sudi yM ngan aq d pagi subuh itu...syg ko..wpown gaduh jer keja kan...........anyway thanks alot..

jumaat...aq ad clss kul 8 pg..tp cam biasa la aq tak leh tido mlm tu.. nak2 dekat kul 5 lebih la baru aq dapt lelap..aq da set alarm da dlm kul 6.45 kan..tp time alrm tu bunyi aq tak sedar n matikan kut..hurmmmmm kul 7.30 baru aq terjaga,,waaaaaaaa lmbt da nak g class..ingat nak ponteng tp da skli ponteng kan,,so aq msg my beloved friend YANTI a.k.a ORKED mintak dia amik aq, lgpown aq tak ada member nak g class, cz madam..a.k.a FUzan tak g clss..g kawen kawan katanya..tah2 dia yg kawen...wakakakak.. thanks ya yan amik aq..klu tak..tak g class la aq alamtnya tuk kali yg ke 2..hahahah buring ah class,aq tak abis2 melukis jer keja..lukis muka2 kwn ku yg berdekatan ialah dr mengantuk kannnnnnnnn..huhuhu..
balik tu yan antar lg sampai umah..yan n kekasih atinya IS..thanks ya beb...beli mkn then naik umah..sue palk besiap2 nak g class so tinggal aq la kat umah tu sowang2..takut gak.. so layan tenet n basuh baju jer la..n yg paling best qadak tidoooooooo..huhuhu tu jer la...
mlm nier mcm biasa jgn lupa saksikan konsert OIAM k... vote for TOMOK...bye chow lu..

Wednesday, April 8, 2009

story Qu start lastweek..hihihi

tak leh tido..so better aq update blog ku inikan..sambil melayan lagu pelamin angan ku musnah..ok start citer lastweek..(jgn confius sudeh)hihihi

isnin-rabu.. tak ada apa2 xtiviti..kec ari isnin tu g giant cari mkn n beli barang dapur ckit.. yg lain2 duk umah saja, mkn tido layan tenet....layn diari oiam,diari af..layan Ym..layan Fb,forum n mcm lg la.. rabu mlm tu istimewa ckit..cz Ym ngan someone..lama ker borak ah..tak lama sgt ah.. tp besh..hahha merepek yg lebih..,biar lah adeq n kakak ku saja yg taw..ahksss..padahal tak penting pown..

khamis 2/4.. ada yg kenal tarikh nier..ada yg tak kan.. tarikh nier besday nub..
n hari tu adalh party ckit tuk dia..oleh NFC bertujuan beramah mesra d antara nubies n nubhan..Presiden n beberapa ajk termasuk nub yg plan benda nier..bersusah payahkan mereka.. thanks...
kitaowng dtg awal hari tu..Tegarettes(harney,nora,sue n aqu)..dtg awal konon nak bantu la ckit2, bantu apa yg ada.. dtg dlm kul 4, majlis tu start dalam kul 7..bantu tiup belon n menchantekkan tmpt yg sedia chantek itu..huhuhu..belum majlis start lg..aq da kena sembur guna spray yg kaler2 tu..yg keluar benda panjang2 tu.. tak taw nama dia hapa..oleh kak fit.. sebab aq tiup benda alar(ala2 wisel) yg bising tu kat telinga dia.. hahah padan muka aq... sory kak fitttttt..
besday boy n semua guest da sampai majlis start la.. artes yg dtg hari tu.. abg ajieb(murai), ika af6, naim af6,ezham(pemenang tmpt ke3 pencarian model IRemaja) n nikki.. majlis berjalan lancar n sangat meriah..kitaorg antara yg balik last hari tu..hurm penat tgk gelagat nubhan, naim, abg bad n tok mengasih pecah belon yg ada..abis org yg terdekat jadi mangsa.. N hari tu muka aq tak lepas dr kena sapu kek dr abg artes itu..(nubhan) ceh.. aq tak sempat nak bals dendam cz tetiba ada org nak amik gambar ngan dia..nasib dia baik..hurm... tu jer la aq share..klu share lebih mo sampai besok...thanks tuk sapa yg terlibat menjayakan majlis ini.. tak yah sebut la..korang taw kan sapa yg aq maksudkan..hahha..korang memang best antara yg the best..wakakka..

jumaat 3/4.. bangun agak lewat ah..cz semalam balik pown agak lewat.. Nora halfday ari nier cz sakit perot cirit birit.. aq pown sakit gak but tak lah teruk sgt mcm dia..hihihi..pas tu semua pown tak ader mood..padahalnya ari tu ada konsert Oiam..mcm mana nier..nak g ker.. tak ader mood pas tu smua pon g tido balik..n aq terjaga dlam kul 7.30 time maghrib..hurm bgnkan dak2 tu..Tnya nak g ker tak konsert..n semua pown tegarrrrrrrrr..nak gak g..wpownnnnnnnn.. nasib ah Tomok ku perform besh malam tu..klu tak, tak terbayar taw susah payah ini..hhuhuhu.. takde la ikhlas2..pas show tu tggu abg toms kat luar cam bisaa..tp kali nier nak jumpa Rizu yg penting cz hari tu..hari dia tersingkir..ya ampun sedih yg amat ya..Time rizu kuar tu.. ckp ah ngan dia Kt sedih..pantas jak dia pegang pipi.. ala2..ala.. katanya..peh.cair..hahaha..
n bgtaw dia ada org nangis sampai lebam mata..ya itu mak su..wakakka.. baru ckp ckit mcm tu.. maksu sambung meleleh lg..haha..cepat jer rizu duduk n pujuk dia...alar comelnya..... patutnya kita pujuk rizu ner terbalik plak...nak tgk picca rizu n sue tak?hahha tak yah la..hihi
rindu rizu..nanti kita jumpa lg ek......abg toms lmbt kuar ari tu..cz ada interview kat dalam.. so layan gelagat amylia n rizu jer kat luar tu..

sabtu 4/4: layan konsert aF mlm tu..support kak isma la..hihi.. kak isma cayalah..rock gila mlm tu..ahahha..terusakan usaha........

ahad 5/4: ingat nak duk umah.tp tak leh lah..nanti sakit kepala..wakakak.. Ptg ahad tu g road tour abp dalm kul 3 lebih la sampai sana..hurm penuh palk klang prade tu..terpaksa ah tgk dr jauh jer..klu tak ade Nubhan tak ader maknanya nak sampai sana..tp sebelum nub nyayi kitaowng sempat maju kehadapan...n duduk..ahkssss..nub naik pentas jak n start nyayi, tah la suara sapa paling kuat menjerit..Tp yg penting beratusan org yg dtg..dia Tgk gak km yg berada dlm kelompok kecik itu..thanks Nub..hahaha.. abis jer, lepak jap then gerak g muara mkn.. be ramai2.. pas mkn..salam2 n balik..hahha

isnin 6/4:duk umah saja..nora tak keja hari tu cz sakit pewot lg..hihihi deq sua plak ada kitchen..
petang mcm tu dpt fon call dr akak .. Ada kerja katanya n mintak tolong.. ramai org cepat la abis kerja tu(besh sgt keja tu).. aq, nora, sue n mia gerak 1 keta.. n amik member 2 org..so dalam keta tu ada 6 org.. nasib kecik2 kec aq..ada lg yg lebih besar dr aq..but dia duk depan wakakakka
sampai jer tmpat yg d tuju teros buat keja..focus2.. tak lah focus sgt pown..ialah kejab mkn, kjb minum..kjb bercerita..n mcm2 lg la...mlm tu dorang agak jahaat,,termasuk adeq bewadeq aq.. ada plak aq jd bahan or isu utama mlm tu.. d kepalai oleh tettttttttttt.. cissssss.. tak nak syng daaaa.. biasanya aq yg buli n buat org jd bahan..tp mlm tu aq plak.. tak per.. ada ubi ada bas..lain hari aq terbang.....klu ko.......hihihi..kan ku ingat sampai bebila..bukan tuk bals dendam taw.. gelak sorang2 klu ingat..hurm.. keja km tu abis dlm kul 4 ker 5.. adalah yg tdo ayam da.. n balik umah dalam kul 8 pagi..huhuu.. then ingat samapai umah nak tido jap...tp tak adpat cz member da tggu..ada discustion tuk asgment(sem break pown ad kejakan)..hahah tak sempat nak mandi.. nasib jap jerk..

selasa-rabu..Mlm layan tenet n siang tido lah..........
khamis.. tak taw nak buat apa sok..tido kuttttttttt..
jumaat.. layan OIAM..(akn d update)
sab2.. af kut..(akn d update)
ahad...inshallh *******(akn d update)
tu jerk..gmbr..tak yah la.. tggu aq rajin.........



Wednesday, April 1, 2009

hapy bEsday

Picca besday boy, Kenangan terindah Kat backstage JUm heboh Melaka hari tu

Hapy Besday Nubhan Yg ke 32 tahun..eh salah 23..huhuhu
Hope rezeki ko ber tambah2 la hendaknya.. n REzeki aq gak..tetibakan.. we will support u sampai bebila..ingat tu..hihihi hope ko lebih matang sematang usia mu.. ceh umo 23 leh kira matang ker..? Teruskan xtiviti Yg suka menyakat itu(aq wish kat forum jgn suka menyakat da) tp tak besh plak kan tak ader adegan sakat menyakat..so teruskan la..hihihi aq da start mengarut.. anway hapy besday..Tingakatkan usaha.. teruskan n jgn berputus asa dlm bidang nyayian nier ok..KO antara insan seni yg The best d hati ku..................hidup Nubhan.. mantop N debabom................hihihi.. (apa saja lah wish ku ini)tp ikhlas Dr ktcats.
.

Tuesday, March 17, 2009

hurm........

ya ampun since cuti nier..aq tak taw la ap sajalah yg aq buat..
tak ader uat ap pown..n tak kuar g mana pown..membuhsankan..
nasib gak la ad tenet..klu tak memang mati kebuhsanan la aq jwbnya..
xtiviti aq kat umah...Makan+tido+tenet.... nak taw mkn ap.. kadang lunch tak mkn cz mls nak turun g cari mkn..nak masak sendiw plak tak leh.. so ptg nak kemlm baru mkn..Mkn nasi lemak abg2 ujan tu(bleh katakan hari2)..n perkara wajib d tgh mlm..minum milo ais n mkn Cekodok, org sabah panggil kontok-kontok sedapkan nama, kadang cekodok+cendawan...cecah lada kicap...fuhhhhhh.. tiap mlm pown sama..da ketagih kut...da biasa..mkn cekodok nier da lama d amalkan terutama mkn ptg n ketika lapar d tgh mlm.. mak sue la yg rajin buat..thanks mak sue..
n milo ais plak.
KIKI KENZO lah rajin beli kat gerai kecik bawah, or kat DE(kedai mamak) d temani bestfwennya MIAZO..bestwen ku jgk..hihihi.. weh anak macik tu cute, aq slalu gak usha..hihihi..klu nak tgk n jumpa dia, rajin2 la turun, beli milo ais itu lg k...n apa g ek..a.. aq tak kuar g mana2 pown lg stakat nier,kec g plaza alam sentral..itu pown bukan tuk shoping, tuk tgk perform abg kesayangan ku itu..tak nak dtg, ter carik2 plak dia nanti...hurm..hiiihi..
nak gak g jalan2 tp biasalah..NO MONEY..NO....... ko pikir la sendiwi.. asal termasuk trendmark dak nier..padahal tak suka sgt pown...huhuhu.. so duk umah saja..dgr saja lah citer kwn2 nanti pasal percutian dowang kat kmpg halaman..sedih la plak..huhuu.. ok lah tu saja..
P/s -jgn lupa vote TOMOK kat oiam..but minggu nier tak yah susah2 cz semua pown taw dia dpt immunity kan.. n mybee minggu depan pown tak payah kut.. manalah taw double immunity..hihihi..bleh ke dpt double?
- n.. please vote for NUBHAN tuk artes lelaki baru popular n artes lelaki popular dlm ABPH..k..

ok..chowwww..

Wednesday, March 11, 2009

3 hari 2 mlm with NUb n NUbies yg TEGAR katanya.. basik..hihihi

sabtu(28.02.09): dlm kul 11 gitu my sis confirmkan tuk g Melaka n Johor.. fuh lega rasanya..dpt g gak akhirnya,so aq ngan mak sue pown bersiap secepat mungkin n naik cab g batu 3, amik KTM tuk g klsentral.. KTM penuh gila time tu,waduh2 abis bergeseran.. bak kata mak sue cukup la setakat nier dia naik KTM..ialah tu..huhuhu..sampai Klsentral, rasanya semua da ad.. kec nora, cz dia tak abis keja lg..n g mkn tgu abg pojie n mr vern.. bila semua da ad.. get ready la gerak go to melaka tuk rehersal.. keta kita gerak lu n tggu kat stesen minyak berhampiran.. abg pojie n mr vern kita g amik abg artes kita tu(Nubhan)..konvoi ari pertama tu dlm 4 kereta.. berdegup gak jantung dent first tgk nub kat keta sebelah..hihihi..(tp pandai2 ah cover)org dlm keta jer la taw.. diam2 sudeh..aq taw kowang pown sama..tp cover baik punya..hihihi

Ok sampai jer Melaka nub pown start la ngan sound checknya.. wah baru buka mulut nier, ramai tewos org depan stage..penangan nub kuat gak owwwh.. rileks lu..hihihi.. km mcm biasa la support baik punya.. riuh kicau gak la.. lama gak dia sound check, mcm aksi da km buat sementara tggu dia.. sempat amik picca ngan shasha bhasir g.. nier piccanya nyer..time tu.. aq da satukan..cz byk sgt..

abis saja sound check, hujan lebat dowh..km pown ber lari2 la.. g keta masing2.. jauh dowh perjalanan.. basah kuyup gak la.. tp seroonok bangat.. n then gerak tewos g skudai tp before tu singgah mkn kat RnR mana tah..tme nak mkn nier sebelah nub jer 0, aq cepat jer kan g duk sebelah dia...hihihi.. tp jap jer cz tak tahan duk sebelah dia, dia suka main cucuk2, nasib lah latah aq nier tahap yg bleh terima akal lg.. pas mkn gerak TEWOS g UTM skudai,, n kat sana Ehsan da tunggu.. wah gadis kat UTM nier ayu2 blaka...n paling suka tgk gadis cina yg jd MC ari tu..isteri NUB katanya.. supporting ah dia..gadis cina pown ad suka NUb nier.. NUb nyayi 2 lg.. Nub da pandai uat lawak skrg.. besh giler tgk NUB time tu..teruskan NUB.. a.k.a aBg an..

ok abis jer.. tewos gerak g Danga Bay tuk sound check Big Jamp plak.. plus 1 keta lg, keta Ehsan so ad 5 keta.. so km follow kta Ehsan gak.. sampai jer Big jamp tu..hujan la plak.. ahhhh redahhhh saja..kata dtg support NUB..so ap lg.. time hujan tu pwn ramai gak fanz lain turut serta tgh nub sound check..hihihi.. Sound cHeck kali nier tak selama kat jum heboh Td.. Tmbh kuat nak berdiri kat c tu bila tgk akak2 TEGARIANS kita still tegar berhujan bersama..aiseh..huhuhu..akn ku kenang sampai bila2.. abis jer km tewos g check in kat NEW YORK Hotel, tak sempat pown jenguk bilik, nak rasa katil...teros g Makan.huhuhu.. Nub, mr vern n abg Pojie da ad n da siap mkn pown rasanya.. borak2.Makan2..n then Gerak balik.. sampai jer bilik..tak sempat uat hapa pown..tewos telelap..tgk bertapa ponatnya km.. GOOD NITE...jumpa sOK..hihihi eh LUPa nier piccanya..


ahad(o1.o3.09).. mownink...huhuhu Bgn pagi jer tgk kak harney online..n ad calling dr bilik sebelah.. ajaq sarapan pg skali.. roti canai n tepung pelita..pas tu balik siap2 n tewos OTW g paragon Hotel(tmpt artes2 big jam stay)..wait NUB, ABG POJIE n MR VERN tuk gerak g Big Jamp.. Time Tggu kat lobby tu ad ramai artes lalu lalang.. sempat amik picca ngan Andy, estrange saja, kak EDna start lu n kitaowang tumpang sekaki..ahksss.. nier piccanya


Bila semua da ad gerak la g big jamp..tp km terpisah d tgh jln.. Keta pojie n kak YB da jauh kehadapan.. so tinggal la keta nora, kak lady n keta abg BAD(Baru sampai ngann abg BUUR subuh Ahad)..3 keta yg tertinggal nier tewos saja g big jamp..n mkn kat sana..lunch nier Kak lady blanja.. Thanks kak.. abis mkn Dgr suara NUb kat slh 1 booth iaitu booth HOT FM..so menuju ke situ la kami..tp dapat tgk sipi2 saja,,cz ramai giler dowh org JB serang booth itu..sabar saja lah..sebelum show Nub start aq n mysis sempat main shoping2..nier la slh 1 tujuan nora dtg..hihii..Td kan panas giler, konsert start saja da nak hujan..tp aq,nora,tira,sue n tykah still nak tggu nub perform..yg lain da terpisah.. sebelum nub nyayi hujan lebat plak.. nak tggu dia ad dlm 2,3 artes lg..km da basah kuyup, ngan tak ader payung,,n cian tgk tira(bkn tira, camera tira) so km uat kputusan blah dr c tu..hampah dowh..uwaaaaa..klu ad payung time tu kan besh.. Tp tak per lah kitaowng tak ader, ader lg be ribu insan lain yg support NUb time tu..hihihi.. Abis jer NUB perform tewos Gerak g mElaka tuk KONSERT JUM HEBOH plak...jam da menunjuk kan kul 6 lbh mcm tu..so harus speed.. tak ader photo time nier..huhuhu

Km dlm keta khusuk tgk jln nier..ialah hujan kan..sambil ber nyayi2 lg.. sampai tol air keroh. keta kak lady da ad.. so km singgah tukar baju.. aq n nora tukar kat keta saja.. sue, kak harney n tykah g toilet.hihihi.. slumber saja..kitaowng pkai orange.. colour thema kan...
tggu keta abg pojie,abg bad n kak yb.. dowang pown da lengakap ngan baju TEGARIANS..
so sweet km mlm tu.. sampai jer.. km D jemput mkn leh MR vern kat khemah.. thanks.. mr manager a.k.a mr vern..
sebelum tu aq sempat tya kak fit.. "NUB da mkn ker.. dia tak lapar ker nanti".. n kak fit jwb " jap lg g antar mkn ngan dia" kak yb pown ckp benda yg sama.. haaaaaaaaa.. takut nier.. tak pernah2..huhu.. so aq ngan kak harney pown g sedia ap yg patot tuk NUB.. bila da msuk backstage mr vern. abg pojie, nub n artes lain sure da ad.. n mr vern suh km stay c tu jerk.. so aq dah tak taw ap terjadi kat luar tu..hihihi.. Byk gak la yg aq gaduhkan ngan Nub kat dlm nier..(pasal nak jd manager kat travel agensi dia,pasal kasut,pasal curang2 n ad lg la)kak harney support golak jo,, ngan dak2 sofazr pown aq bwk borak....huhuhu.. NUB tak tgk pown neves before show tu..kan..slumber..time show tu aq lari kuar dr khemah tgk nub, tp dr kaca tv n blakang nub saja lah..n yg lain tgk picca jer la ek.. tak dpt nak d sharekan semua..huhuhu tak dpt d gmbrkan ngan kata2..aiseh..

picca backstage jer la ad..kat depan tarak..hihihi.. seteld jer tewos g check in hotel kat sri malaysia take 15 min n kuar balik g Mkn kat Umbai.. sebelum mknan sampai sempat main ULAr2 jap upssss tu. abg an kita pown tuwut serta.. bleh tahan gak la...abg JIM yg blanja dinner nier.. thanks ya bang..abis mkn jer balik tewos n tito....good nite semua.. nier piccanya

isnin (02.03.09).. Bersiap check out n g bank jap(sempat nora byr duit keta)..pas tu g breakfast nagn Mr vern skali..pas tu g hotel tmpt mrvern stay..wait NUb n abg pojio..sebelum gerak g bandar Melaka.. have fun kat melaka.. time bejalan2 jumpa ngan iqram n fauziah ghous.. (tgk fauziah kat tv igt nub.. tah mcm mana dia sebut nama fauziah ari tu.. pas tu gelak sendiwi)lucu bangat muka dia gelak..padahal tak ad benda sgt pown..hihihi, kat melaka nier g mkn cendol n mee kari kat kedai baba.. tah sapa blanaa mkn cendol time nier.. thanks ya.. murah la rezeki pas nier.hihii pas puas jalan2 kat bandar melaka gerak balik lah.. singgah kat tol senawang, salam2 cz berakhir la 3 hari dua mlm kat c tu.. n adegan salam menyalam yg membuat kan aq jatuh terduduk, n seluar pown meninggal kan kesan kotor(kena cuci 2,3 kali n mak su yg cucikan..hihi) tak akn ku lupa.. wahai NUBHAN.. a.k.a abg an kita..haahah..alar sedih time berpisah nier..uwa... da tu hantar tykah sampai umah.. salam2 ngan TEGARIANS.. thanks ya kak.. TQ byk2...managment korang bgs sgt expecialy soal keuwangan..haha..kan..percutian yg murah lg berbaloi..TQ la semua.. berpisah kat c tu, n antar kak harney balik hostel n km pown balik qadak tido.. bgn kul 11 mlm tgk diaris OIAM.. n aq sambung study..cz ari selasa ader paper,, nasib ok..hihi amik picca last nier


ok bye semua..inshaalh jumpa lg..hahaha...

Tuesday, March 10, 2009


dipetik dari pesanan KAK YB (PRESIDEN NUBHAN FC)

"AHLI NUBIES SEKALIAN ALAM... SEPERTIMANA YANG KITA KETAHUI NUBHAN TELAH BERJAYA MENEMPATKAN DIRI DALAM TOP 5 UNTUK 2 KATEGORI ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN (ABPBH) IAITU ARTIS BARU LELAKI POPULAR DAN PENYANYI LELAKI POPULAR..


JANGAN SESEKALI ANDA SEMUA ALPA...TERUSKAN MENGUMPUL BORANG DAN MENGUNDI UNTUK BELIAU...


DAN JUGA JANGAN LUPA UTK TERUS KAN UNDIAN BAGI SINGLE TERBARU 'SEADANYA AKU' DI STESEN2 RADIO BERKENAAN OKEH..."



Friday, March 6, 2009

bengang, bangang,lawak=jum enjoy..

eee tention gilak ari nier...pagi td last paper food service, bukan bengang tak dapat jwb ker hapa, bengang cz byk benda terjadi pg td.. tak pernah2 ku rasa sblm nier... nak nangis pown ad lawak pown ad... bangang n bengong jer ad dlm kepala otak aq nier... mybee semalam enjoy bangat ngan performance tomok d oiam kut tu yg jd serba tak kena pg nier..

nora antar aq g klej pagi nier, sampai jer kolej balek note n story the mory ngan ina.. bila da nak masuk dewan, aq nak amik la slip exam n ap yg patut... check punya check tak ader slip pown dlm beg aq, yg ad resit pembayaran yuran ku... adus mampus.. da la aq nier mengelabah org nyer,, rileks sdh la kan... so aq mls nak balik amik, tmbg cab da rm 3, so aq berlari ngan kasut tinggi aq tu g acc dprtment n than g exam dprtment amik slip... ilang rm 5(da la skrg tak ader duit)..huhu.. ..
pas tu lari g dewan exam... hurm ilang da mood ckit, nasib yg baca tak lupa semua.. da la tips yg d bagi 2, 3 jer ader n yg lain ak kuar ponw so hentam saja lah labu.. member2 lain pown ckp susah, so fairlakn...

time kat dewan plak.. ad masalah lg.. alarm hp aq plak bunyi, bleh aq tak prasan.. bila semua da tgk kearah aq, baru lah aq nak perasan..ishhhhhhh.. so aq g matikan hp aq.. yg bodohnya aq matikan hp but aq tak matikan alarm so dlm 20 min mcm tu, alarm bunyi lagi.. bengang jer member clss n lecture yg bertugas.. yg lawaknya tak sempat dia nak marah aq, aq da marah dia dulu.. ayat aq" saya da matikan hp lah"..huhu n lec tu pergi n kuar mcm tu jerk...tah g mana.. so aq hidupkan blk hp tu, matikan alarm n cabut batri tewos..senang cerita...hahah.. sory kwn2 ganggu kosenterasi korang., jiwa aq pown kacau gak time tu.. hanjinggggggggggggggggg tol.... tak pernah2 mcm nier..
selain aq ad gak alarm org bunyi, tp tak taw sapa punya cz dlm beg.. da lah aq duk blakang sekali so dgr dgn jelas ok...alarm lain bunyi bunyi semua tgk aq..."bukan aq lor".. alarm aq 2 kali jer bunyi...hihihihi

ishak a.k.a tores da2 lah salahkan aq ek..is ckp dia tak jwb 1 soalan d sebabkan alarm aq tu..wakakakak..is...is...is.. lucu ah member aq sowang nier...wakakka..

da lah tu jer aq nak story... pasal last paper exam kali nier... kes tak sabar nak cuti awal mcm nier la kan...
tp soalan memang tak besh sgt la...da la mid term aq dpt B saja,,huhuhu
ok jumpa lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...huhuh.. nak ckp skali lg,,, bangang bengong, bongoks+lawak seh...wakkakaka slamt bercuti kwn2..

Thursday, February 26, 2009

final exammmmmmmmm

aq da start tak meng update blog kan...hihihi
busy lor final exam n xtiviti yg tak berapa nak sosial....hhihihi
byk sebenarnya citer aq yg basi ini yg nak ku kongsikan... da basi mana kowang nak kan,...
tak per la aq bagi jerk nanti, time fresh mana best kan.. simpan jerk..

so jumpa pas exam 7/3 nier ek... see u later...
muahhhhhhhhh

Monday, February 16, 2009

Banner VS EpAl....

huhuhuhu.... xtiviti d waktu mlm kami... nak taw ape?...teng2..
d mlm ahad yg buhsan(wah persis tajuk lg TOMOK nier) aq ngan my sis busy buat banner tuk abg tOMs... mo tgk kesungguhan kununnya...buat dr TGn sendiwi.. sungguh bersungguh sungguh kakak ku itu..wakakakaka.. tak pernah aq TGk dia se GIgih Itu...alamak terlebih sua... Nak tgk picca kegigihhannya.. jummmmmmmmmmmmmmm...





Tgk kan kegigihannya.... aq pown ad taw... cuma dak intframe jak....wakakkakaka mak sue hampes.. pandai komen jak ckp jelek,, yg dia tidurrrrrrrrrrrrrrrr...

mlm nier plak xtiviti Online n memkn epal..... Epal pemberian Dr jejaka hangit Depan UMah... wakakak.. mereka2 ini semakin baik nampaknya.. tah nak pikat NOra ker nak pikat sue... hurm baik ad makna...hihihihi.. nak tgk piccanya..jummmmmmm..





Saturday, February 14, 2009

LG Starz, fOod compititon,, Bufday N karaoKE

Balik jerk Dr kuala GAndah, aq tido jap ponat dowh, tak sampai brapa min aq bgn, aq bersiap nak g LG starz,bukan ap, da lama nak g tp tak ad peluang( nak tgk FEROQ) muka dia ad seiras ckit Ngan NUB, wpown nub tak mengakuinyaaaaa...hihihi.. penat tp cian tgk my sis seakan nak giler duk umah sehari, dia mana suka kuar sowang2, n adeq aq plak busy study cz skrg kan musim exam... bila turun jer umah muka kakak aq berubah dowh, ceria sangat mcm org baru tgk dunia luar.. sebelum nier cam cacing kepanasan..wakakakka.. sampai MBSA jerk duk area depan gak lah..
duk dpn faMily Feroq, sempat gak la berkenalan ngan abg dia n kwn2 abg dia..hihihi
tak sangaka plak minggu yg aq g nier... FEroq tersingkirrrrrrrr.. owh tidak... hampa seketika.. cian tgk muka family feroq time tu...hukhuk.. after perform take a picture.. sempat gak amik picca ngan feroq jap... Tp aq suka Feroq tu tak la sebagaimana aq suka TOMOK a.k.a NB n NUBHAN oke..hihihi

Food compittion kak tini n adeq aq la yg byk membantu dlm buat persedian.. my GROUP ( yan, aq n Fuzan) bertungkus lumus nier g beli brg2 tuk food compittion sehari after g Kuala gandah dowh.. lenguh kaki ku.. tema km ( memory of LOve) table setting.. n we all cook soup love chewder n beef heart garden ... group member aq nak menang dowh, ialah sapa tak nak menang kan... tp bila da siap masak n setting semua.. wah yg lain pown chantek2 giler dowh terus tak letak harapan yg tinggi tuk menang.. ialah ad dlm 20 lbh group kot... tp penat lelah berbaloi dowh.. km dpt no 2..hihihi.. KT n the geng...bangga dowh..hamper tu tuk bebudak umah ku..

BUfday ku 12/02 baru nier... thanks tu is, yan n fuz cz susah payah belikan kek n hadia sekali, sambut kat kfc pAS..TQ ek..muahhhhhhhh.. N azu yg blanja Kt n ina mkn ari tu..wakakkaakka
thanks gak pada sapa2 yg wish k.. ad yg letak kat blog lagi tu... wah rasa d sayangi nier...

last nak tulis pasal karaoke plak.. ari nier aq kuar ngan dak2 class, ( abg lan, anif, maya, adeq maya, salmah,ct, ann,aspa n aq)g REd box sunway.. wah nyanyi sakan kwn2 ku ini... berdangdut berdisko mcm2 ad kan...nanti aq upload picca2 nya.. abis tu berjlan2 kan sunway sambil bergambar n last g MKN kat kfc berdekatan...wakakka.. jln2 lg n than tewos balik...
tu jer la kannnnnnnn...see u later.......... sebelom tu nak c
kp.. aq windu gilak ma TOMOK........... chaiyok2 ya bang kat dlam OIAM tu.. jgn stresss k..

Thursday, February 12, 2009

bagai nak giler..

sebelum aq giler akibat kebosanan baik aq update blog ku yg semakin bersarang yg sedikit lg roboh akibat gigitan anai2... wakakaka ayat... ya ampun buhsan yg amat... d ptg jumaat ini..
ok nak share xtivi yg da lama berlalu..
ad yg taw kan before nier aq busy ngan xtiviti under kolej ku itu... expecialy sub tour n food service.. Tour aq n kwn2 busy uat report n asgment, alar report pasal tour g Kg Stay kek batu kikir N9 tu... Tour group ku ini d kira berjaya abis gak la..hihihi. berjaya ker ek, klu duit kitaowng organiser pown turut kuar sekali..hihihi.. tak kesah la cz time berada kat sana have fun giler wpown ponat, bebudak n lecture pown enjoy, cuma yg dowang tak suka, knp benda nier kejap bangat 2 hari 1 mlm... nak lebih byr la wei...hihihi.. sepanjang kat sana aq da ilang identiti sebagai KHATY.. cz participan, lecture mahupun kakitgn kat sana semua call aq Stacy, so patut ker...wakakak... TP giler2 tetapnya la ba tu... ok la kegembiraan aq tak dpt la d gmbr kan ngan kata2...hihihi
n secound asgment kitaowng terpakasa belakun nier g travel agen, alar2 nak g melancong kek abndung indonesia..hihihi.. berjaya sungguh lakunan kitaowng.. padahal nak research saja aur service travel agent itu...hihihik.. semua da setld yg tinggal asgment pasal KUALA GANDAH..
ari tu aq ad g bercuti g kuala gandah pahang seramai 8o org... gempak seh.. naik gajah, tgk rusa n haiwan2 lain segala yg tak dpt d sha alm ini... aq tak bleh lupa time kat pahang jungle tracking, cz byk giler pacat, naik kaki dowh... ad member sampai berdarah2 eeeeee.. n tomyam kat sana sedap, udang dia besar.. tak mcm tomyam kek cnier terutama kek perdana tu.. hampes.. nak mkn tomyam pahangggggggggg...hihihi.. byk lg xtiviti ku nanti aq update yah.. tungguuu..

Wednesday, January 28, 2009

norajoey.blogspot.com

nak tahu ap yg aq buat time cuti baru2 nier... g la tgk kat blog kakak aq tu.. aq da bg link kan.. (yg tajuk atas tu)huhuhu.. jalan citer km sama jerk...ad beza ckit saja... aq baru nak update panjang berjelah tp dia da update lu...so mls la kan.........

aq cuti tu mcm enjoy jer kan.... skrg da start busy ngan asgment semula.. ialah cuti buek cara cuti la, n class buat la cara class.. tak gitu...
kerja2 yg patot aq setld kan dlm bulan nier n bulan hadapan antaranya ialah....

asgment araB ; USRATI (KELUARGA SAYA) due date ; 29/1/09
:hafal domer
: dialog dlm bahasa arab (lakunkan) in group tour operation ;report tour at kg stay. due date : 31/1/09 in group
asgment 1 ; due date 2/o2
food sevice :report - patot 29 nier but antar 06/02 jer la..huhuhuhu in group

hurm... ni antara yg patut d fokus takat nier... belom masuk bab2 table setting nier.. mcm MIA..huhuhuhu.. ap yg penting? rileks........... wakakakakka


Tuesday, January 13, 2009

Busy...

nak update bloggggg,g.. but busy banget.. padahal tak la busy mana pown, tp busy la jugak.. hahhah ap ckp? tak paham... bak kata DR PK...

minggu lalu : busy ngan mid sem
sabTu: busy Ngan preparation tour n PEtang tu G PWTC sempena YOUTH 09
(NB a.k.a Tomok ad perform, klu tak tak ader maknanya la kitaowang sampai sana..huhu
Ahad: g shoping ckit sambil g temankan mak su buat rambut.. last2 juin skali uat rambut...huhu
isnin: busy prepared tour... seteld bayaran n segala ap....
selasa:hurm..class arab pas tu biasala discust pasal tour n ptg tu ad SEMINAR hospitality N taurism.. malam busy uat baner khas tUk NUB..
Rabu: ad event... FUN DAY... tah la ap yg fan nanti..hurmm.. da la awal kul 7 kena ad kat mini stadium tu.. n Malam plak ad Zoom IN bersama NUBHAN...
Khamis: class... n inshaalah g cari adia n main bungkus2 tuk hadiah bg xtiviti kat warisan nanti..
jumaat: prepared abis abisannnnnnnnnnnnnnnnnnnn.. tuk ypur..
Sabtu N ahad: kat kuala pilah homestay warisan... organiser tuk tour operation.. hope berjalan ngan baik...aminnnnnnnnnnn...

da la minggu lalu busy ngan mid term... minggu nier busy ngan tour plak.. next week tak taw la plak... mybee kena siap kan report.. n busy event Food Service plak........... waaaaaaaaaaaaa