Wednesday, March 11, 2009

3 hari 2 mlm with NUb n NUbies yg TEGAR katanya.. basik..hihihi

sabtu(28.02.09): dlm kul 11 gitu my sis confirmkan tuk g Melaka n Johor.. fuh lega rasanya..dpt g gak akhirnya,so aq ngan mak sue pown bersiap secepat mungkin n naik cab g batu 3, amik KTM tuk g klsentral.. KTM penuh gila time tu,waduh2 abis bergeseran.. bak kata mak sue cukup la setakat nier dia naik KTM..ialah tu..huhuhu..sampai Klsentral, rasanya semua da ad.. kec nora, cz dia tak abis keja lg..n g mkn tgu abg pojie n mr vern.. bila semua da ad.. get ready la gerak go to melaka tuk rehersal.. keta kita gerak lu n tggu kat stesen minyak berhampiran.. abg pojie n mr vern kita g amik abg artes kita tu(Nubhan)..konvoi ari pertama tu dlm 4 kereta.. berdegup gak jantung dent first tgk nub kat keta sebelah..hihihi..(tp pandai2 ah cover)org dlm keta jer la taw.. diam2 sudeh..aq taw kowang pown sama..tp cover baik punya..hihihi

Ok sampai jer Melaka nub pown start la ngan sound checknya.. wah baru buka mulut nier, ramai tewos org depan stage..penangan nub kuat gak owwwh.. rileks lu..hihihi.. km mcm biasa la support baik punya.. riuh kicau gak la.. lama gak dia sound check, mcm aksi da km buat sementara tggu dia.. sempat amik picca ngan shasha bhasir g.. nier piccanya nyer..time tu.. aq da satukan..cz byk sgt..

abis saja sound check, hujan lebat dowh..km pown ber lari2 la.. g keta masing2.. jauh dowh perjalanan.. basah kuyup gak la.. tp seroonok bangat.. n then gerak tewos g skudai tp before tu singgah mkn kat RnR mana tah..tme nak mkn nier sebelah nub jer 0, aq cepat jer kan g duk sebelah dia...hihihi.. tp jap jer cz tak tahan duk sebelah dia, dia suka main cucuk2, nasib lah latah aq nier tahap yg bleh terima akal lg.. pas mkn gerak TEWOS g UTM skudai,, n kat sana Ehsan da tunggu.. wah gadis kat UTM nier ayu2 blaka...n paling suka tgk gadis cina yg jd MC ari tu..isteri NUB katanya.. supporting ah dia..gadis cina pown ad suka NUb nier.. NUb nyayi 2 lg.. Nub da pandai uat lawak skrg.. besh giler tgk NUB time tu..teruskan NUB.. a.k.a aBg an..

ok abis jer.. tewos gerak g Danga Bay tuk sound check Big Jamp plak.. plus 1 keta lg, keta Ehsan so ad 5 keta.. so km follow kta Ehsan gak.. sampai jer Big jamp tu..hujan la plak.. ahhhh redahhhh saja..kata dtg support NUB..so ap lg.. time hujan tu pwn ramai gak fanz lain turut serta tgh nub sound check..hihihi.. Sound cHeck kali nier tak selama kat jum heboh Td.. Tmbh kuat nak berdiri kat c tu bila tgk akak2 TEGARIANS kita still tegar berhujan bersama..aiseh..huhuhu..akn ku kenang sampai bila2.. abis jer km tewos g check in kat NEW YORK Hotel, tak sempat pown jenguk bilik, nak rasa katil...teros g Makan.huhuhu.. Nub, mr vern n abg Pojie da ad n da siap mkn pown rasanya.. borak2.Makan2..n then Gerak balik.. sampai jer bilik..tak sempat uat hapa pown..tewos telelap..tgk bertapa ponatnya km.. GOOD NITE...jumpa sOK..hihihi eh LUPa nier piccanya..


ahad(o1.o3.09).. mownink...huhuhu Bgn pagi jer tgk kak harney online..n ad calling dr bilik sebelah.. ajaq sarapan pg skali.. roti canai n tepung pelita..pas tu balik siap2 n tewos OTW g paragon Hotel(tmpt artes2 big jam stay)..wait NUB, ABG POJIE n MR VERN tuk gerak g Big Jamp.. Time Tggu kat lobby tu ad ramai artes lalu lalang.. sempat amik picca ngan Andy, estrange saja, kak EDna start lu n kitaowang tumpang sekaki..ahksss.. nier piccanya


Bila semua da ad gerak la g big jamp..tp km terpisah d tgh jln.. Keta pojie n kak YB da jauh kehadapan.. so tinggal la keta nora, kak lady n keta abg BAD(Baru sampai ngann abg BUUR subuh Ahad)..3 keta yg tertinggal nier tewos saja g big jamp..n mkn kat sana..lunch nier Kak lady blanja.. Thanks kak.. abis mkn Dgr suara NUb kat slh 1 booth iaitu booth HOT FM..so menuju ke situ la kami..tp dapat tgk sipi2 saja,,cz ramai giler dowh org JB serang booth itu..sabar saja lah..sebelum show Nub start aq n mysis sempat main shoping2..nier la slh 1 tujuan nora dtg..hihii..Td kan panas giler, konsert start saja da nak hujan..tp aq,nora,tira,sue n tykah still nak tggu nub perform..yg lain da terpisah.. sebelum nub nyayi hujan lebat plak.. nak tggu dia ad dlm 2,3 artes lg..km da basah kuyup, ngan tak ader payung,,n cian tgk tira(bkn tira, camera tira) so km uat kputusan blah dr c tu..hampah dowh..uwaaaaa..klu ad payung time tu kan besh.. Tp tak per lah kitaowng tak ader, ader lg be ribu insan lain yg support NUb time tu..hihihi.. Abis jer NUB perform tewos Gerak g mElaka tuk KONSERT JUM HEBOH plak...jam da menunjuk kan kul 6 lbh mcm tu..so harus speed.. tak ader photo time nier..huhuhu

Km dlm keta khusuk tgk jln nier..ialah hujan kan..sambil ber nyayi2 lg.. sampai tol air keroh. keta kak lady da ad.. so km singgah tukar baju.. aq n nora tukar kat keta saja.. sue, kak harney n tykah g toilet.hihihi.. slumber saja..kitaowng pkai orange.. colour thema kan...
tggu keta abg pojie,abg bad n kak yb.. dowang pown da lengakap ngan baju TEGARIANS..
so sweet km mlm tu.. sampai jer.. km D jemput mkn leh MR vern kat khemah.. thanks.. mr manager a.k.a mr vern..
sebelum tu aq sempat tya kak fit.. "NUB da mkn ker.. dia tak lapar ker nanti".. n kak fit jwb " jap lg g antar mkn ngan dia" kak yb pown ckp benda yg sama.. haaaaaaaaa.. takut nier.. tak pernah2..huhu.. so aq ngan kak harney pown g sedia ap yg patot tuk NUB.. bila da msuk backstage mr vern. abg pojie, nub n artes lain sure da ad.. n mr vern suh km stay c tu jerk.. so aq dah tak taw ap terjadi kat luar tu..hihihi.. Byk gak la yg aq gaduhkan ngan Nub kat dlm nier..(pasal nak jd manager kat travel agensi dia,pasal kasut,pasal curang2 n ad lg la)kak harney support golak jo,, ngan dak2 sofazr pown aq bwk borak....huhuhu.. NUB tak tgk pown neves before show tu..kan..slumber..time show tu aq lari kuar dr khemah tgk nub, tp dr kaca tv n blakang nub saja lah..n yg lain tgk picca jer la ek.. tak dpt nak d sharekan semua..huhuhu tak dpt d gmbrkan ngan kata2..aiseh..

picca backstage jer la ad..kat depan tarak..hihihi.. seteld jer tewos g check in hotel kat sri malaysia take 15 min n kuar balik g Mkn kat Umbai.. sebelum mknan sampai sempat main ULAr2 jap upssss tu. abg an kita pown tuwut serta.. bleh tahan gak la...abg JIM yg blanja dinner nier.. thanks ya bang..abis mkn jer balik tewos n tito....good nite semua.. nier piccanya

isnin (02.03.09).. Bersiap check out n g bank jap(sempat nora byr duit keta)..pas tu g breakfast nagn Mr vern skali..pas tu g hotel tmpt mrvern stay..wait NUb n abg pojio..sebelum gerak g bandar Melaka.. have fun kat melaka.. time bejalan2 jumpa ngan iqram n fauziah ghous.. (tgk fauziah kat tv igt nub.. tah mcm mana dia sebut nama fauziah ari tu.. pas tu gelak sendiwi)lucu bangat muka dia gelak..padahal tak ad benda sgt pown..hihihi, kat melaka nier g mkn cendol n mee kari kat kedai baba.. tah sapa blanaa mkn cendol time nier.. thanks ya.. murah la rezeki pas nier.hihii pas puas jalan2 kat bandar melaka gerak balik lah.. singgah kat tol senawang, salam2 cz berakhir la 3 hari dua mlm kat c tu.. n adegan salam menyalam yg membuat kan aq jatuh terduduk, n seluar pown meninggal kan kesan kotor(kena cuci 2,3 kali n mak su yg cucikan..hihi) tak akn ku lupa.. wahai NUBHAN.. a.k.a abg an kita..haahah..alar sedih time berpisah nier..uwa... da tu hantar tykah sampai umah.. salam2 ngan TEGARIANS.. thanks ya kak.. TQ byk2...managment korang bgs sgt expecialy soal keuwangan..haha..kan..percutian yg murah lg berbaloi..TQ la semua.. berpisah kat c tu, n antar kak harney balik hostel n km pown balik qadak tido.. bgn kul 11 mlm tgk diaris OIAM.. n aq sambung study..cz ari selasa ader paper,, nasib ok..hihi amik picca last nier


ok bye semua..inshaalh jumpa lg..hahaha...

5 comments :

  1. NoraJoey said...

    bapak panjang..berpinar mata aku..nanti la aku ada ms br baca..tgk picca jerk.w.akkakaaka

  2. ktcats said...

    huhuhu... ap2 saja lah..

  3. Harney said...

    hahaha
    kannn..berpinar bace...jap besar jap kecik...so mate jadik kejap besar kejap kecik..wakaka...

    best gilak percutian nih....xkan lupe setiap minit yg berlaku pon...ahaks..;p

  4. NoraJoey said...

    erk dh bace..ape jerk ko nih..tulisan jap besar jap kecil..pastu colour pink ko gune tuh tak sesuai..sakit maata aku yg rabun nih tau....

    apepun percutian yg sgt berbaloi...n ko harusla suke kan??duit smua aku yg kuar tuk ko ngan adik ko lg sorang tuh..kopak aku bulan nih ko tau!!!mintak duit balik!!hahahahahaa....

    aeppun enjoy sgt 3hari2malam tuh wlupun aku penat yg amat n duit abis...hehehehee

  5. nieja said...

    gile laa
    lau jwb exam cmni
    konpem ko dpt A katy
    jenuh aku nak bace ni
    hahahhahah