Saturday, December 27, 2008

mood da ado... friendship...ad lagi ker?

hurm awal2 pagi nier tetiba jer mood ad nak update blogkan... mybee jap lagi nak g berendam kat kemensah dekat ngan zoo sanakan...klu tak, tak nampak la aq bgn pagi d ari cuti lagi indah ini..
byk yg berlaku sepanjang aq tak menulis d blog ku ini... nak share ker, semua pown hapy2 blka.. tak payah la, korung g tgk jer kat blog akak aq, sana siap ngan picca lagi.. cz d mana ad dia,, di c tu ad aq...(nb gath nite n bowling nubhan Fc).. dia tak ader time aq g jum heboh and summit tuk tgk perform nub jerk... and lain2 aq kat umah dia kat office, yg lain lebih kureng jer sama...hihihihi

semalam g jalan2 kat tasik sha alm nier n mlam tu g mandi kolam.. release tention la kononnya..
memang tention pown... mybee sem nier ad amik sub tour kot... baru sem 3, da tention2...
betul kata my lec and my senior, bila kita start sem 3 and amik sub tour nier, baru la kita tgk perangai kwn2 kita masing2.. sebelum nier tak ad gaduh2, rasa kekok, marah, but skurg semua prasaan tu ad... hish tak suka langsung... group member dlm 6 org.. klu lebih dlm 10 org macam mana lah agaknya nak handle... n aq rasa aq berada d tgh2, pening oooooo.. dgr macam2.. tak puas atilah ap lah... tu aq tak layan, klu aq layan, macam2 citer lagi la agaknya yg muncul..
and aq paling tak suka , kelemahan group lain dapat plak d tgk, kelemahan group sendiwi hurm hampes, paling baikla kononnya,,, tak pernah kena marah lagi.. nier baru permulaan lor...
aq tak taw la nak ckp macam man cz group member nier pilih sendiwi bkn lec yg pilihkan so knp benda2 nier leh jadi ek... kan da pilihan sendiwi.. pilih d kalangan rakan2 baik..so?

yg seorang nier aq taw dia memang tak puas ati.. but senyap jerk n dia da luahkan pown ngan aq. tu tak tekanan lagi.cz ketidakpuasan ati tu sama, tp baru2 nier aq ad dpt brapa msg, bunyi dia mcm nier


member a :aq malas nak tya ko byk2 kali klu ko tak nak g esok tak per lah (homestay warisan)aq nak uat mcm mn . korang semua pandai2 la nanti nak explain dlm bus tu. korang semua pandai2kan. aq da letih nak pikir. c ur tomorow...

aq :wey ap hal nie, tetiba jerk. tak ad ujan tak ade ribut, bila masa plak aq ckp tak nak g, aq da siap suwuh mak bapak aq bankin duit cz nak follow korang. apa nier...?

tp tak berbalas pown....hurm... sokny tu dia mintak maaf ngan aq n yg lain2..

mlm tu aq dpt msg lagi, dr member yg lain plak..(bestfwen gak..)adus.. dia tulis mcm nier

member b:td kowang ad uat tour tak?
aq :tak ader, asal?
member b:saja tya ingat ad? maklum la aq nier tak penting.
aq :asal korang semua nier, since nier da jadi macam syco plak..
member b:nthla la beb, klu nak dcust tour ajaq aq taw.ok sory.
finaly masing2 say sory..bila da buat aq terasa n rasa bersalah...hurm..

belum lagi aq copy n paste kata2, member c aq plak..huhuhuhuhu.. tp dia tak marah ngan aq la, dia tak puas ati ngan member a..jerk..
aq tak setekanan dowang kut cz tak buat kerja sgt.. ialah da tggu arahan.. nak buat sesuatu kena inform ngan leader lu...
bak kata member c: kata tak ader sapa leader, dan2 tup2 dia da jadi leader...hurm..
tp dia memang layak jd leader la, cz dia yg paling byk uat kerja cuma dia perlu perbaiki ckit cara dia la...kan....
hope benda nier jd time nier jerk.. tak nak ter bawa2...selepas semua nier berakhir.. cz aq sayang lor budak2 ini...
tuk pengetahuan semua, group member aq nier bijak2 belaka, ad yg dapat dean list, aq nier jer yg biol,sengal n blur...hurm..tp tempat nier aq yg suggest..so takut lor...huhuhu

p/s; mintak maaf kwn2 ku... andai terbaca,,..

9 comments :

  1. NoraJoey said...

    i told u orady rite..just told them the truth...dun keep it on ur heart...it will hurting u...i didn't like it okey...do want to see u cryied becoz of them....plz make sure u discuss wif them bout all the things happen...just say it...oke...cheers...no more crying becoz all this things....u must be strong ya...tension jerk nangis...pastu pendam sendiri...makan hati jerk...klu kurus takpe gak..aku tgk gemuk gak..wakakakkaka....org yg tak ngam ko lak yg tension kan...camtu la klu syg kawan sgt n jaga hati kawan sgt....hurm

  2. ktcats said...

    komen mu ini buat aq nangis lagi.........sial tul...huhuhuh
    bukan aq mo nangis tp air mata nier gatal kuar sendiwi...
    ok skurg azam baru.. no simpan2.. hurm iolah tu..
    tp dowang pown mesti sabarkan ngan perangai ku yg dak pandai serius nier..

  3. miazo said...

    hahaha...sian ko..tension gilak ko aku baca ko punya blog nie....kesian ko kan....ndak pa sabar sak..biasala 2 student ada sak yg bercanggah pendapat..ala biasa la..abis tour nie mesti korang bebaik balik.....
    cool beb...macam aku cool sentiasa..hahahaha

  4. nieja said...

    oho..
    i told u already katy!
    akak, kak teeny, kak yati smua pon
    penah ckp kan.. see.. betol la..
    bkawan baik mane pon, bile dah
    buat project ni, tau la mane satu kawan mane satu lawan.. mmg ade la adengan gadoh-gadoh tarik rambut ni haha.. dah lumrah.. takpe.. ni 1st time korang punya project, ko kena tabah n sabar.. kat sini la ko baru tau prangai kawan2 ko katy.. tour operation punya project ni baru permulaan orang cakap.. banyak lagi yang korang nak kena tempuh.. nant korang akan bergadoh bertumbuk-tumbuk pasal event, pastu utk trip oversea akan bertikam-tikam pulak.. utk seminar punya fnal year korang mati la semua.. hahahah! abes asyek nak gadoh aje.. tapi mmg akan jd cmtu pon.. nant ade la yg nak jadi queen la ape la.. huh! bosan gak akak ngan semua tu, so tak nak bgadoh, korang kena saling caya pcaya antara korang2.. jgn si a ckp tu, si b ckp itu si c ckp itu, ko tngah2 jadi blur.. nant x best, gadoh2, tak btegur, nangis2.. bosan kan? so buat keje kena rilex2.. time buat dcussion, diskus betol2, tak puas ati ke ape cakap je teros jgn simpan2, nant ade org ckp blakang ke ape gadoh plak.. time enjoy, enjoy la spuas2.. time buat keje buat leklok.. nak ckp byk lagik.. tapi nanti kang panjang2 boley buat 1 entry baru pulak hahahah.. pape pon, hope ko tabah la tempuhi smua ni.. bak kate puan A**** "inilah cabaran industry" wkakakakaka! gudluck dear!

  5. nieja said...

    oh ade lagik ttgal..
    mesti ko menangis smlm psal
    ni kan..? sebab mase kat umah
    mkcik akak, akak tgk muka ko
    baru lpas nangis..haha..btol x?

  6. NoraJoey said...

    pergh agak panjang gak komen ko beb??dh leh wat entry dh tuh..huhuhu..tu la kene sabar jerk la.....

    betul la tuh..org happy karok die lak nangis kt park keta tuh..huhuhuhu..puas gak aku ngan mak sue pujuk..hehehehe

  7. ktcats said...

    komen kak nieja leh uat 1 entry baru kat blog nier...
    time tulis entry nier tak nangis2 lagi.. tekanan jerk.. n bila kat umah mak su akak tu dpt 1 msg lagi sinis jak bunyi... so kt bals la pjng lebar, tu yg tetiba nangis... rasa nyesal gak kadang balas msg tu cz skurg da rasa kekok bangat... luaran tgk ok, but dalaman..hurm..
    ko sis(nora) duk diam2 d c tu... jgn mo bocor2 rahsia..huhuhu

  8. nieja said...

    hahaha
    tu la psal..
    boley buat 1 n3..
    nk je tules pnjg lagik
    tp cm ngantok lak smlm..konon
    nak tido awal la boley g class
    skali x pegik class pon hahahah..

    td petang, kak put, kak yati,
    kak dib n kak tini smua baca
    blog ko.. smua cakap..
    "itu baru permulaan"
    so gudluck my dear!

  9. ktcats said...

    hahahah.. tak payah la g class da nak midterm da pown...

    hurm tu la baru permulaan..
    da jadi mcm nier...
    tp benda nier ngan member paling baik, so tak sedap hati sungguh...